bewaar
Kip-in-rode-wijnstoof
Kip-in-rode-wijnstoof
bewaar

Kip-in-rode-wijnstoof

Snel, sneller, snelst! Je staat maar een kwartier in de keuken. Ook geschikt voor een etentje.

15 min. bereiden
271waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

Aviko diepvries aardappeldobbelsteentjes

3 el

traditionele olijfolie

150 g

ontbijtspek

2

uien

300 g

kipfiletblokjes

125 ml

volle rode wijn

500 g

broccoli

Snel, sneller, snelst! Je staat maar een kwartier in de keuken. Ook geschikt voor een etentje.

Aan de slag

1

Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappeldobbelsteentjes in 12 min. goudbruin. Schep regelmatig om.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en halveer de plakjes spek. Bak het spek in een andere koekenpan zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Voeg de ui en rozemarijnnaaldjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de kip toe en bak al omscheppend 2 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat 2 min. inkoken op hoog vuur.

3

Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze in 4 min. beetgaar. Serveer de kipstoof met de aardappeldobbelsteentjes en broccoli.

Kip in rode wijnstoof

Instructievideo - 02:34 min.