Ro­de run­der­stoof

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(281)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 281

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd het vlees in stukken van 2 cm en bestrooi met peper en weinig zout. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees op matig vuur in 3 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 5 min. Leg het vlees terug in de pan en voeg de wijn, knoflook, pesto, laurierblaadjes, rozemarijn, selderij en het bouillontablet toe. Laat op zo laag mogelijk vuur met de deksel op de pan 2 uur stoven. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit. Voeg eventueel een scheutje heet water toe. Verwijder vlak voor serveren de laurierblaadjes en de takjes rozemarijn. Bestrooi eventueel met extra fijngesneden selderij.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 865 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.