bewaar
Stroopwafeltaart
Stroopwafeltaart
bewaar

Stroopwafeltaart

35 min. bereiden
20 min. wachten
480waarderingen

Ingrediënten

10 porties

3

middelgrote eieren

35 g

tarwebloem

350 ml

volle melk

65 g

kristalsuiker

16

roomboter ministroopwafels

6

stroopwafels

40 g

ongezouten roomboter

500 ml

verse slagroom

16 g

vanillesuiker

100 g

karamelschenkstroop

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • springvorm (Ø 24 cm)

  • spuitzak met kartelmondje

Aan de slag

1

Splits de eieren. Klop de bloem met de eidooiers in een grote kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Breng in een steelpan de melk aan de kook. Schenk al roerend beetje bij beetje bij het eimengsel. Giet het mengsel in de steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Giet het mengsel (banketbakkersroom) in een lage schaal en laat afkoelen.

2

Vet ondertussen de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Snijd ¼ van de onderkant van de ministroopwafels en houd apart. Zet de ministroopwafels met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de springvorm. Snijd de stroopwafels grof. Verkruimel in de keukenmachine de overgebleven stukjes ministroopwafel en de grofgesneden stroopwafels. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels.

3

Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm 20 min. in de koelkast om de bodem te laten opstijven. Verdeel 5 el banketbakkersroom over de taartbodem en zet terug in de koelkast.

4

Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker. Vul de spuitzak met de helft van de slagroom en leg in de koelkast. Spatel de rest van de slagroom door de rest van de banketbakkersroom. Schep in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel de karamelsaus over de bovenkant van de taart. Spuit voor het serveren met de spuitzak toefjes slagroom langs de rand van de taart.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.