bewaar
Unicorn-cheesecake
Unicorn-cheesecake
bewaar

Unicorn-cheesecake

40 min. bereiden
4 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

12 personen

200 g

digestive koekjes

125 g

gezouten roomboter

1

verse mango

250 g

verse slagroom

16 g

vanillesuiker

50 g

fijne kristalsuiker

400 g

MonChou

1½ tl

dr.Oetker kleurstoffen (blauw, geel en rood)

2 tl

glittersuiker

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • bakpapier

  • springvorm ø 18 cm

Aan de slag

1

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan. Meng de koekkruimels met de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Duw het koekkruimelmengsel stevig op de bodem. Zet in de koelkast.

2

Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en kristalsuiker. Klop de monchou los in een aparte kom en meng in delen door de slagroom. Verdeel het mengsel over 3 verschillende kommen.

3

Voeg aan 1 kom de blauwe kleurstof toe, aan de 2e kom de rode kleurstof en laat de laatste wit. De gele kleurstof uit het pakje kleurstofstiften wordt niet gebruikt. Neem de springvorm uit de koelkast. Verdeel de mangoblokjes over de bodem. Schep met een eetlepel de gekleurde roomkaas er afwisselend in dotjes bovenop. Strijk met de achterkant van de lepel de roomkaas glad. Laat de monchoutaart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en besprenkel met 1 tl roze en 1 tl blauwe glittersuiker.