bewaar
Worteltaart met chocolade
Worteltaart met chocolade
bewaar

Worteltaart met chocolade

Extra lekker door de topping van choco-glazuur en witte chocolade.

25 min. bereiden
1 uur oventijd
1 uur 15 min. wachten
175waarderingen

Ingrediënten

20 porties

1

medium handsinaasappel

600 g

winterpeen

280 ml

zonnebloemolie

400 g

lichtbruine basterdsuiker

4

vrije uitloop eieren

½

verse nootmuskaat

200 g

AH puur&eerlijk biologische rozijn

70 g

ongebrande pecannoten

110 g

ongezouten walnoten

1 tl

bakpoeder

1 el

gemalen kaneel

1 tl

gemalen gember

1 mespunt

gemalen kruidnagel

360 g

zelfrijzend bakmeel

1 mespunt

zout

50 g

witte chocolade

100 g

Dr. Oetker chocoladeglazuur

Dit heb je nodig

  • mixer

  • rechthoekige bakvorm (30 x 20 cm, 6 cm hoog)

  • bakpapier

  • satéprikker

Extra lekker door de topping van choco-glazuur en witte chocolade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Maak de winterpeen schoon en rasp fijn. Doe de olie, suiker en eieren in een grote beslagkom en klop luchtig met een mixer. Rasp de nootmuskaat fijn. Spatel eerst de peen, rozijnen en alle noten erdoor en dan de bakpoeder, specerijen, geraspte nootmuskaat en het sinaasappelrasp.

2

Zeef het bakmeel erboven, voeg het zout toe en spatel alles goed door elkaar. Bekleed de binnenkant van de vorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Bak de worteltaart in ca. 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Hak de chocolade grof. Doe de chocolade in een kom en hang deze in een pan kokend water. Zorg dat de kom het water net niet raakt. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie. Smelt het chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur. Verdeel er met een theelepel de witte chocolade in strepen over. Maak met een satéprikker of een mespunt een golvende beweging door de chocolade voor een marmereffect. Laat de chocolade en het glazuur in 15 min. stollen.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.