bewaar
Bloem­kool­stamp­ met spekjes en krokante visburger
Bloem­kool­stamp­ met spekjes en krokante visburger
bewaar

Bloem­kool­stamp­ met spekjes en krokante visburger

Ook je kids zullen dit stamppotje met zijn zachte smaak heerlijk vinden.

30 min. bereiden
249waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappel

800 g

koelvers bloemkoolroosje

2 el

traditionele olijfolie

125 g

magere spekreepjes

4

verse kabeljauwburgers

100 ml

halfvolle melk

2 el

Franse mosterd

1 tl

gedroogde dille

Ook je kids zullen dit stamppotje met zijn zachte smaak heerlijk vinden.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 6 min. de bloemkool toe.

2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes in 3 min. knapperig. Neem de spekreepjes met de schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3

Voeg de rest van de olie toe aan het achtergebleven bakvet en bak de kabeljauwburgers in 8-10 min. bruin en krokant. Keer halverwege.

4

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met bloemkool af en stamp grof met de pureestamper. Meng de melk, mosterd, dille en spekreepjes erdoor.

5

Verdeel de stamppot over de borden en serveer er een kabeljauwburger bij.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

variatietipServeer de stamppot ook eens met kibbeling (schaal 300 g).

Aardappelen schillen

Instructievideo - 01:08 min.