bewaar
Aardbei-kiwitaart
Aardbei-kiwitaart
bewaar

Aardbei-kiwitaart

45 min. bereiden
30 min. wachten
148waarderingen

Ingrediënten

8 personen

50 g

ongezouten roomboter

200 g

tarwebiscuit

2 el

aardbeienjam

4

middelgrote eieren

100 g

kristalsuiker

16 g

vanillesuiker

65 g

tarwebloem

250 ml

halfvolle melk

250 ml

verse slagroom

250 g

verse aardbei

2

kiwi's

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • springvorm (Ø 24 cm)

Aan de slag

1

Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine fijn en meng de boter en jam erdoor. Verdeel in de taartvorm het kruimeldeeg over de bodem en wanden en druk goed aan. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).

2

Mix in een kom de eierdooiers, suiker en vanillesuiker met een mixer in ca. 5 min. tot een dik en romig mengsel. Zeef de bloem en spatel door het eimengsel. Breng in een pan de melk en slagroom aan de kook en klop in kleine scheutjes door het eimengsel.

3

Schenk het mengsel terug in de pan en laat al roerende op zacht vuur binden tot een dikke vla. Zet de pan in een bak met koud water en laat de vanilleroom afkoelen, roer regelmatig.

4

Maak de aardbeien schoon en halveer. Snijd de kiwi in plakken. Verdeel de afgekoelde vanilleroom over de taartbodem. Leg op de ene helft van de taart de aardbeien en op de andere helft de plakjes kiwi. Laat de taart in koelkast in ca. 30 min. opstijven.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.