bewaar
Roompuddinkjes met kaneel
Roompuddinkjes met kaneel
bewaar

Roompuddinkjes met kaneel

Feestelijk Italiaans toetje.

20 min. bereiden
2 uur wachten
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

verse slagroom

1

citroen

1

kaneelstokje

50 g

kristalsuiker

2 blaadjes

gelatine

Feestelijk Italiaans toetje.

Aan de slag

1

Schenk de helft van de slagroom in een steelpan. Schil met een dunschiller de gele schil van de citroen. Voeg samen met het kaneelstokje en de helft van de suiker toe aan de slagroom en breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur heel laag en laat gedurende 10 min. net niet koken. Draai het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.

2

Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Knijp uit en voeg al roerend toe aan de warme slagroom. Klop ondertussen met een mixer de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker.

3

Zeef het roommengsel en meng met een garde rustig door de stijfgeklopte slagroom. Verdeel over lage schaaltjes en zet afgedekt in de koelkast. Laat mininmaal 2 uur opstijven.

tip

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.