Fruitsalade met zoete witte wijn

230 kcal

15 min. bereiden, 30 min. wachten

3.4/5

(19)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • kersenontpitter


2013 nr. 08 - Reis door Italië

Aan de slag

  1. Halveer de nectarines, abrikozen en pruimen en verwijder de pitten. Snijd de nectarine-, abrikozen- en pruimenhelften in tweeën. Ontpit de kersen. Doe alle vruchten in een kom.

  2. Snijd de gele schil van de schoongeboende citroen in flinterdunne reepjes. Doe de citroenschil, wijn, suiker en het kaneelstokje in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur als de suiker is opgelost en schenk over het fruit. Laat 30 min. afkoelen.

  3. Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng door de salade. Serveer direct.

  • algemeenIn plaats van verse kersen kun je ook ontdooide diepvrieskersen gebruiken (doosje 250 g).
  • Steenfruit snijden

    Instructievideo - 01:10 min.

Wat vond je van dit recept?

Fruitsalade met zoete witte wijn

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig