Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus

scandinavisch
bijgerecht
6 personen
4
15
Advertentie
Ingrediënten
- 200 g rode bessen
- 2 bosuitjes
- 2 eetlepels gemberjam
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- zout en versgemalen peper
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
- 3 eetlepels Dijonmosterd
- 200 g rosbief (vleeswaren)
- 200 g gebraden varkensfricandeu (vleeswaren)
- 300 g gebraden gehakt (vleeswaren)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bessen wassen en boven schaal van takjes rissen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. Bosui, gemberjam, kruidnagelpoeder, zout en peper naar smaak door bessen scheppen. Minstens 1 uur laten staan. In andere schaal crème fraîche, mierikswortel en mosterd door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
- Op platte schaal rosbief, fricandeau en gehakt in rijen uitspreiden. Bessensaus en mosterdroom in schaaltjes op buffet zetten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 9 g
- vet 30 g