bewaar
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
bewaar

Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus

15 min. bereiden
1 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

6 personen

200 g

rode bessen

2

bosuitjes

2 eetlepels

gemberjam

1 mespunt

kruidnagelpoeder

zout en versgemalen peper

200 ml

crème fraîche

2 eetlepels

geraspte mierikswortel

3 eetlepels

Dijonmosterd

200 g

rosbief

200 g

gebraden varkensfricandeu

300 g

gebraden gehakt

Aan de slag

1

Bessen wassen en boven schaal van takjes rissen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringen snijden. Bosui, gemberjam, kruidnagelpoeder, zout en peper naar smaak door bessen scheppen. Minstens 1 uur laten staan. In andere schaal crème fraîche, mierikswortel en mosterd door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper.

2

Op platte schaal rosbief, fricandeau en gehakt in rijen uitspreiden. Bessensaus en mosterdroom in schaaltjes op buffet zetten.