bewaar
Visburgers
Visburgers
bewaar

Visburgers

Visburger goes summer! Je maakt deze burger vol smaak helemaal zelf al binnen een halfuur van de bbq.

25 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vers wit stokbrood

350 g

pangasiusfilet

70 g

rode currypasta

200 g

diepvries tuinerwten

1 el

maizena

2 el

milde olijfolie

½

citroen

4 el

mayonaise

40 g

waterkers

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • staafmixer met hakmolen

  • keukenpapier

  • bakkwastje

Visburger goes summer! Je maakt deze burger vol smaak helemaal zelf al binnen een halfuur van de bbq.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd aan beide zijkanten van het stokbrood 7 cm eraf. Maal de kontjes stokbrood grof in het hakmolentje van de staafmixer. Houd apart.

2

Dep de pangasius droog met keukenpapier. Maal in twee delen samen met de currypasta grof in het hakmolentje van de staafmixer. Meng de vis in een kom met het gemalen brood, de bevroren tuinerwten en maizena. Vorm er met natte handen 4 burgers van Ø 10 cm van (per 4 personen). Bestrijk de burgers met de olie. Gril de burgers 10 min. op de barbecue. Keer halverwege.

3

Snijd ondertussen de rest van het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken horizontaal doormidden. Gril het stokbrood op de snijkant 2 min. op de barbecue. Pers de citroen uit. Roer het sap door de mayonaise.

4

Besmeer de onderste helften van het stokbrood met de citroenmayonaise. Beleg met de waterkers en een visburger. Dek af met de bovenste helften.

combinatietipLekker met sweet chilisaus.

Visburgers

Instructievideo - 00:47 min.