Vis­bur­gers

Visburger goes summer! Je maakt deze burger vol smaak helemaal zelf al binnen een halfuur van de bbq.

(60) waardeer
bijgerecht Visburger goes summer! Je maakt deze burger vol smaak helemaal zelf al binnen een halfuur van de bbq. 4 personen
3 60

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • staafmixer met hakmolen
  • keukenpapier
  • bakkwastje

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd aan beide zijkanten van het stokbrood 7 cm eraf. Maal de kontjes stokbrood grof in het hakmolentje van de staafmixer. Houd apart.
  2. Dep de pangasius droog met keukenpapier. Maal in twee delen samen met de currypasta grof in het hakmolentje van de staafmixer. Meng de vis in een kom met het gemalen brood, de bevroren tuinerwten en maizena. Vorm er met natte handen 4 burgers van Ø 10 cm van (per 4 personen). Bestrijk de burgers met de olie. Gril de burgers 10 min. op de barbecue. Keer halverwege.
  3. Snijd ondertussen de rest van het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken horizontaal doormidden. Gril het stokbrood op de snijkant 2 min. op de barbecue. Pers de citroen uit. Roer het sap door de mayonaise.
  4. Besmeer de onderste helften van het stokbrood met de citroenmayonaise. Beleg met de waterkers en een visburger. Dek af met de bovenste helften.

combinatietip:

Lekker met sweet chilisaus.

video

Vis­bur­gers

leuk-snel - 00:47 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Visburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­bur­gers

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 1 vers wit stokbrood

Snijd aan beide zijkanten van het stokbrood 7 cm eraf. Maal de kontjes stokbrood grof in het hakmolentje van de staafmixer. Houd apart.

3
3
  • 350 g pangasiusfilets
  • 70 g rode currypasta

Dep de pangasius droog met keukenpapier. Maal in twee delen samen met de currypasta grof in het hakmolentje van de staafmixer.

4
4
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 1 el maizena

Meng de vis in een kom met het gemalen brood, de bevroren tuinerwten en maizena.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Vorm er met natte handen 4 burgers van Ø 10 cm van (per 4 personen). Bestrijk de burgers met de olie.

6
6

Gril de burgers 10 min. op de barbecue. Keer halverwege.

7
7

Snijd ondertussen de rest van het stokbrood in 4 gelijke stukken en snijd deze stukken horizontaal doormidden.

8
8

Gril het stokbrood op de snijkant 2 min. op de barbecue.

9
9
  • ½ citroen
  • 4 el mayonaise

Pers de citroen uit. Roer het sap door de mayonaise.

10
10
  • 40 g waterkers

Besmeer de onderste helften van het stokbrood met de citroenmayonaise. Beleg met de waterkers en een visburger. Dek af met de bovenste helften.

combinatietip:

Lekker met sweet chilisaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.