Pasta koken
Pasta koken? In deze uitleg nemen we je stap voor stap mee hoe je spaghetti kookt. Met tips om plakken te voorkomen, waarom het handig is kookwater te bewaren én natuurlijk: hoe wordt de pasta al dente?
Aan de slag
Breng een grote (pasta)pan met ruim water aan de kook. Gebruik minimaal 1 liter water per 100 g pasta. Als pasta in ruim water wordt gekookt, helpt dat te voorkomen dat hij gaat plakken. Olie toevoegen is niet nodig.
Voeg, als het water kookt, royaal zout toe (minimaal 1 el). Als je pasta kookt in zout water, heb je na het koken nog maar weinig tot geen zout nodig om het gerecht op smaak te brengen. Doe de spaghetti in het kokende water.
Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat. Zo voorkom je dat de spaghetti in bosjes aan elkaar blijft plakken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente' (Italiaans voor 'beetgaar'). Proef gedurende de kooktijd af en toe om te controleren hoe gaar de pasta is.
Giet de spaghetti af. Het is handig om wat van het kookvocht op te vangen. Dit kun je later eventueel weer toevoegen als het gerecht dat je met de spaghetti maakt nog wat vocht kan gebruiken.
Spaghetti koken
Instructievideo - 01:46 min.
Pasta koken
Pasta koken? In deze uitleg nemen we je stap voor stap mee hoe je spaghetti kookt. Met tips om plakken te voorkomen, waarom het handig is kookwater te bewaren én natuurlijk: hoe wordt de pasta al dente?
bijgerecht
null personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een grote (pasta)pan met ruim water aan de kook. Gebruik minimaal 1 liter water per 100 g pasta. Als pasta in ruim water wordt gekookt, helpt dat te voorkomen dat hij gaat plakken. Olie toevoegen is niet nodig.
Voeg, als het water kookt, royaal zout toe (minimaal 1 el). Als je pasta kookt in zout water, heb je na het koken nog maar weinig tot geen zout nodig om het gerecht op smaak te brengen. Doe de spaghetti in het kokende water.
Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat. Zo voorkom je dat de spaghetti in bosjes aan elkaar blijft plakken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente' (Italiaans voor 'beetgaar'). Proef gedurende de kooktijd af en toe om te controleren hoe gaar de pasta is.
Giet de spaghetti af. Het is handig om wat van het kookvocht op te vangen. Dit kun je later eventueel weer toevoegen als het gerecht dat je met de spaghetti maakt nog wat vocht kan gebruiken.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
100 g spaghetti
1 l water