bewaar
Opperdoezersalade met garnalen
Opperdoezersalade met garnalen
bewaar

Opperdoezersalade met garnalen

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardappelen

1 pak

fijne tuinboontjes

1 potje

gegrilde paprika

4 el

Belgische mayonaise

1 zakje

Hollandse garnalen

1 zakje

peterselie

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd met een scherp, puntig mesje de 'ogen' eruit. Halveer ze en doe in een pan met een laag water van 2 cm. Kook de aardappelen in 20 min. gaar met de deksel op de pan. Giet af en laat met de deksel op de pan nog 5 min. staan. Kook ondertussen de tuinboontjes in 6 min. beetgaar. Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Giet de tuinboontjes af en laat afkoelen onder koud stromend water.

2

Meng 2 el vocht uit het potje paprika's met de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met peper. Meng de dressing door de aardappelen.

3

Snijd de paprika's in reepjes en meng met de tuinboontjes, garnalen en peterselie door de aardappelen. Serveer lauw of op kamertemperatuur.