bewaar
Zomerstamppot & zoete spekjes
Zomerstamppot & zoete spekjes
bewaar

Zomerstamppot & zoete spekjes

Honing maakt alles zonnig. Dus ook deze stamppot met geglazuurde spekjes en honingjus!

25 min. bereiden
259waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

kruimige aardappelen

300 g

verse snijbonen

1 el

traditionele olijfolie

250 g

magere spekreepjes

1 el

vloeibare honing

2 el

kraanwater

2 stronken

witlof

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Honing maakt alles zonnig. Dus ook deze stamppot met geglazuurde spekjes en honingjus!

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook ondertussen de snijbonen in weinig water met zout in 4 min. beetgaar.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes 5 min. Roer de honing en water erdoor. Neem de pan van het vuur.

3

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in reepjes.

4

Giet de aardappelen af. Stamp ze samen met de crème fraiche met een pureestamper tot puree. Schep de snijbonen en het witlof erdoor en breng op smaak met peper en zout. Neem de spekjes uit de pan en strooi ze over de stamppot. Maak een kuiltje en schenk hier de honingjus in.