bewaar
Tomatentatin
Tomatentatin
bewaar

Tomatentatin

35 min. bereiden
1 uur 5 min. wachten
63waarderingen

Ingrediënten

200 g

bloem

1 tl

zout

100 g

koude boter

1

ei

2

rode uien

4 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

1 el

donkere basterdsuiker

1 bakje

Italiaanse kruiden

3 el

dikke balsamicoazijn

2 bakjes

romaatjes

150 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • deegroller

  • aluminium quichevorm (Ø 28 cm), ingevet

Aan de slag

1

Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en 1 el koud water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe.

2

Haal het deeg uit de machine en kneed kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de uien elk in 8 parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui, de helft van de knoflook en de suiker 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

4

Doe ondertussen de rest van de olie en knoflook, de kruiden en balsamicoazijn in de keukenmachine en maal tot een pasta. Schep om met de tomaten en verdeel over de quichevorm. Zet ca. 15 min. boven in de oven.

5

Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Haal de quichevorm uit de oven. Verdeel de kaas en uien over de tomaten. Dek voorzichtig af met het deeg en stop de randen tussen de rand van de quichevorm en de vulling. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer om op een bord en serveer warm, lauw of koud.

6

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm afgedekt met aluminiumfolie 20 min. in de oven op 180 °C.

tip

Quiche maken

Instructievideo - 00:44 min.