bewaar
Wortel-champignonballetjes
Wortel-champignonballetjes
bewaar

Wortel-champignonballetjes

50 min. bereiden
25 min. wachten
41waarderingen

Ingrediënten

4 el

olijfolie

1

ui

200 g

winterpeen

1 tl

milde paprikapoeder

1 bakje

champignons

1 blikje

tomatenpuree

1 blik

linzen

4 sneetjes

wit tijgerbrood

50 g

walnoten

3

eieren

75 g

Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • bakpapier, keukenmachine

Aan de slag

1

Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Schil ondertussen de winterpeen en snijd deze in heel kleine blokjes. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. Doe de paprikapoeder en champignons erbij en bak 10 min. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 5 min. Meng met de linzen en laat 10 min. afkoelen.

2

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maal het brood en de walnoten fijn in de keukenmachine. Meng door het groentemengsel. Voeg de eieren, kaas, peper en eventueel zout toe. Zet 10 min. afgedekt in de koelkast.

3

Vorm met vochtige handen 20 balletjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de rest van de olie en bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Lekker met tzatziki en zoete aardappelfrieten. Kijk voor de recepten op ah.nl/allerhande.