bewaar
Linzen met wortel en rozemarijn
Linzen met wortel en rozemarijn
bewaar

Linzen met wortel en rozemarijn

Dit linzengerecht leent zich uitstekend voor een vega bolognese of linzensalade.

40 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

4

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

2 takjes

verse rozemarijn

4 el

milde olijfolie

500 g

gedroogde groene linzen

2

gedroogde laurierblaadjes

1 liter

water

Dit linzengerecht leent zich uitstekend voor een vega bolognese of linzensalade.

Aan de slag

1

Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Ris de naaldjes en takjes van de rozemarijn en snijd fijn.

2

Verhit de olie in een braad- of hapjespan en bak de peen, bleekselderij, ui, knoflook, rozemarijn, peper en zout 10 min. op laag vuur. Voeg de linzen, laurier en het water toe en kook in 25 min. tot het water verdampt is. De linzen zijn nu beetgaar.

variatietipMaak met dit recept een salade, zoek op de site naar 1194264 voor het recept.

variatietipMaak met dit recept een vega spaghetti met groentesaus, zoek op de site naar 1194263 voor het recept.