bewaar
Cannelloni met spinazie en ricotta
Cannelloni met spinazie en ricotta
bewaar

Cannelloni met spinazie en ricotta

Overgoten met mascarponesaus gaan ze de oven in. Goudbruin komen ze er weer uit. Lekker met knapperig brood.

25 min. bereiden
40 min. oventijd
581waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

350 g

vegetarisch gehakt

600 g

verse spinazie

250 g

ricotta

1 mespunt

gedroogde nootmuskaat

250 g

cannelloni

250 g

mascarpone

500 g

tomatensaus

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (22 x 28 cm)

Overgoten met mascarponesaus gaan ze de oven in. Goudbruin komen ze er weer uit. Lekker met knapperig brood.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olie en fruit de ui 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger en bak het fijngehakt 2 min. mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.

2

Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie op middelhoog vuur 3 min. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Meng het fijngehakt met de spinazie en ricotta. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

3

Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal. Meng de mascarpone met de tomatensaus en verdeel de saus over de schaal. Bak de cannelloni in ca. 40 min. goudbruin en gaar in de oven.

combinatietipLekker met knapperig brood.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.