Cannelloni met spinazie en ricotta
Overgoten met mascarponesaus gaan ze de oven in. Goudbruin komen ze er weer uit. Lekker met knapperig brood.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 3 el traditionele olijfolie
- 350 g vegetarisch gehakt (schaaltje à 175 g)
- 600 g verse spinazie (zak)
- 250 g ricotta (bakje)
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
- 250 g cannelloni (pak)
- 250 g mascarpone (bakje)
- 500 g tomatensaus
Keukenspullen
- ovenschaal (22 x 28 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Verhit ⅔ van de olie en fruit de ui 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger en bak het fijngehakt 2 min. mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.
- Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de spinazie op middelhoog vuur 3 min. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn. Meng het fijngehakt met de spinazie en ricotta. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal. Meng de mascarpone met de tomatensaus en verdeel de saus over de schaal. Bak de cannelloni in ca. 40 min. goudbruin en gaar in de oven.
combinatietip:
Lekker met knapperig brood.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 890 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 48 g
waarvan verzadigd 23 g - natrium 990 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Cannelloni met spinazie en ricotta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Cannelloni met spinazie en ricotta
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 1 ui
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g vegetarisch gehakt
Zet het vuur hoger en bak het fijngehakt 2 min. mee. Breng op smaak met peper en evt. zout.
- 1 el traditionele olijfolie
- 600 g verse spinazie
Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn.
- 250 g ricotta
- 1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Meng het fijngehakt met de spinazie en ricotta. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- 250 g cannelloni
Vul de cannelloni met het gehakt-spinaziemengsel. Leg naast elkaar in de ovenschaal.
- 250 g mascarpone
- 500 g tomatensaus
Meng de mascarpone met de tomatensaus en verdeel de saus over de schaal.
Bak de cannelloni in ca. 40 min. goudbruin en gaar in de oven.
combinatietip:
Lekker met knapperig brood.