Garnalencurry met spinazie
Oosters rijstgerecht met een basis van rode currypasta, kokosmelk en lekker veel groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode pepers
- 1 stuk koelverse sereh citroengras
- 2 cm verse gember
- 2 sjalotten
- 2 tl kristalsuiker
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el vissaus
- 1 el Ketoembar gemalen koriander
- 3 tenen knoflook
- 300 g basmatirijst
- ½ kippenbouillontablet
- 250 ml kraanwater
- 400 ml kokosmelk
- 300 g diepvries reuzengarnalen (ontdooid)
- 300 g spinazie (gewassen)
- 450 g diepvries tuinerwten
- 15 g verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes. Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken. Schil de gember en halveer de sjalotten. Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker. Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De currypasta is nu klaar voor verder gebruik.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan met de deksel op de pan.
- Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. De smaken kunnen nu goed vrijkomen. Roer regelmatig. Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
- Pel ondertussen de garnalen, verwijder het darmkanaal met een scherp mesje en spoel na onder stromend water. Snijd de spinazie grof. Voeg met de tuinerwten en garnalen toe aan de curry en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.
- Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de basmatirijst en bestrooi met de koriander.

Garnalen pellen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 610 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 77 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 1.485 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Garnalencurry met spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Garnalencurry met spinazie
- 2 rode pepers
Snijd de steeltjes van de pepers, halveer ze in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd de pepers in reepjes.
- 1 stuk koelverse sereh citroengras
Verwijder het buitenste blad van het citroengras, snijd de onderkant eraf en snijd in stukken.
- 2 cm verse gember
- 2 sjalotten
Schil de gember en halveer de sjalotten.
- 2 tl kristalsuiker
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el vissaus
- 1 el Ketoembar gemalen koriander
- 3 tenen knoflook
Doe de pepers, het citroengras, de gember, sjalotten, suiker, olie, vissaus, koriander en knoflook in een hoge beker.
Maal de ingrediënten met de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer in ca. 2 min. tot een dikke pasta. De currypasta is nu klaar voor verder gebruik.
- 300 g basmatirijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat staan met de deksel op de pan.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en fruit de currypasta 5 min. op laag vuur. De smaken kunnen nu goed vrijkomen. Roer regelmatig.
- ½ kippenbouillontablet
- 250 ml kraanwater
- 400 ml kokosmelk
Voeg het bouillontablet, water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur doorkoken.
- 300 g diepvries reuzengarnalen
- 300 g spinazie (gewassen)
- 450 g diepvries tuinerwten
Snijd de spinazie grof. Voeg met de tuinerwten en garnalen toe aan de curry en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer regelmatig.
- 15 g verse koriander
Haal de blaadjes van de takjes koriander en snijd grof. Breng de curry op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de basmatirijst en bestrooi met de koriander.