bewaar
Tempura van garnalen
Tempura van garnalen
bewaar

Tempura van garnalen

20 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

1 liter

arachideolie

300 g

reuzengarnalen

100 g

bloem

1 el

maizena

200 ml

mineraalwater

3

ijsblokjes

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok tot 180 °C. De olie is heet als een stukje brood dat u erin doet, direct begint te bruisen.

2

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.

3

Doe de bloem, maizena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten.

4

Haal de garnalen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de garnalen in kleine porties in 2-3 min. goudbruin en gaar. Lekker met Japanse sojasaus om te dippen en zeewiersalade (bakje 125 g, afdeling verse vis).

tip

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.