bewaar
Tempura van garnalen
Tempura van garnalen
bewaar

Tempura van garnalen

20 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 l

arachideolie

300 g

reuzengarnalen

100 g

bloem

1 el

maizena

200 ml

mineraalwater

3

ijsblokjes

Aan de slag

1

Verhit de olie in een wok tot 180 °C. De olie is heet als een stukje brood dat u erin doet, direct begint te bruisen.

2

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.

3

Doe de bloem, maizena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten.

4

Haal de garnalen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de garnalen in kleine porties in 2-3 min. goudbruin en gaar. Lekker met Japanse sojasaus om te dippen en zeewiersalade (bakje 125 g, afdeling verse vis).

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tempura van garnalen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig