bewaar
Kip met paprika en chilipeper
Kip met paprika en chilipeper
bewaar

Kip met paprika en chilipeper

25 min. bereiden
57waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

Chinese eiermie

2 el

rijstazijn

3 el

woksaus hoisin

1 tl

chilipeper

1 zak

paprikamix

300 g

kipfilet

1 el

maizena

3 el

zonnebloemolie

1

ui

1 blik

mini maiskolfjes

Aan de slag

1

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de azijn, woksaus en een 1/2 tl chilipeper in een kommetje. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed.

2

Bestrooi de kip met de rest van de chilipeper, de maizena en zout. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de kip in ca. 6 min. goudbruin. Schep de kip eruit. Maak de wok schoon.

3

Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en minimaiskolfjes 4 min. Doe de kip en saus erbij en warm nog 2 min. door. Doe de mie in 4 kommen en schep het kipmengsel erop.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.