bewaar
Carpaccio van rosbief met balsamicobietjes
Carpaccio van rosbief met balsamicobietjes
bewaar

Carpaccio van rosbief met balsamicobietjes

15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

rode bieten

2 tenen

knoflook

1 takje

tijm

balsamicoazijn

extra vierge olijfolie

1 pakje

Jamies rosbiefplakken*

2 el

mierikswortel

80 g

crème fraîche

wittewijnazijn

handje

rucola

Aan de slag

1

Boen de bieten schoon, snijd grotere exemplaren doormidden zodat ze allemaal grofweg dezelfde maat hebben en doe ze in een pan met een deksel waar ze precies in passen. Bestrooi met peper en zout, pers de knoflook uit boven de pan en voeg de tijm toe. Schenk er zoveel water bij tot de bietjes bijna onder staan. Zet de pan op middelhoog vuur, dek af met de deksel en kook de bietjes 30 min. of tot ze zacht zijn.

2

Neem de deksel van de pan en blijf koken tot het water bijna helemaal is verdampt. Voeg nu een scheut balsamicoazijn en net zoveel olijfolie toe. Kook op laag vuur tot de bietjes rondom mooi glimmen. Neem de pan van het vuur en laat de bietjes afkoelen.

3

Haal de rosbief uit de koelkast en laat in ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Meng in een kleine kom de mierikswortel met de crème fraîche, een beetje peper en zout en een paar druppels wittewijnazijn en roer het wat losser met een beetje olijfolie.

4

Snijd de bieten in kwarten en leg ze op een schaal, besprenkel met eventueel kookvocht van de bieten en leg het vlees erbij. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de mieriksworteldressing.

algemeen* Jamies geroosterde rosbiefplakken zijn tijdelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Carpaccio van rosbief met balsamicobietjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig