Gra­vad lachs (ge­ma­ri­neer­de zalm)

(20) waardeer
scandinavisch lunch 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de pakjes zalm open en leg ze even apart. Schaaf de venkel met een groentesnijder in zo dun mogelijke plakjes (pas op uw vingers!) of gebruik een scherp mes, en doe de venkel in een kom ijskoud water. Voeg de waterkers toe, maar verwijder de dikste stelen. Zet de kom apart.
  2. Pers 1 van de 2 citroenen uit boven een ruime kom en voeg 3 keer zo veel olijfolie toe en wat peper en zout. Meng alles met een garde door elkaar voor een dressing. Snijd de andere citroen in partjes.
  3. Snijd het brood en leg het op een schaal of een plank en zet er wat boter naast op een bordje of in een botervloot.
  4. Verdeel de zalm over 4 borden en leg er een partje citroen bij. Slinger de waterkers en venkel droog met een slacentrifuge of in een schone theedoek en schep het door de dressing in de kom. Doe een pluk sla op elk bord en serveer met het brood en de boter.

Tip:

* Jamies gravad lachs gemarineerd met biet en dille is tijdelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.