bewaar
Quiche lorraine met ham en bosuitjes
Quiche lorraine met ham en bosuitjes
bewaar

Quiche lorraine met ham en bosuitjes

Deze klassieker valt bij velen in de smaak en hij is eenvoudig om te maken. Serveer de quiche lorraine met een frisse radijssalade, om het compleet te maken.

20 min. bereiden
55 min. oventijd
543waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 plakjes

diepvries bladerdeeg

½ el

milde olijfolie

50 g

gerookt ontbijtspek

100 g

yorkham

6

bosuien

5

middelgrote eieren

150 g

geraspte Franse gruyère kaas 47+

125 ml

verse slagroom

250 g

romaatjes

1 bosje

radijs

2 el

witte wijnazijn

3½ el

extra vierge olijfolie

200 g

eikenbladslamelange

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 26 cm)

Deze klassieker valt bij velen in de smaak en hij is eenvoudig om te maken. Serveer de quiche lorraine met een frisse radijssalade, om het compleet te maken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de milde olijfolie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.


2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de ham fijn en de bosuien in dunne ringetjes. Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de ham, kaas, slagroom en de helft van de bosui toe. Verkruimel het spek erboven en roer door. 


3

Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie
.

4

Snijd ondertussen de tomaat en radijs in parten. Klop de azijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de tomaat, radijs, dressing en de rest van de bosui. Serveer bij de quiche.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.