Quiche lorraine met ham en bosuitjes
Deze klassieker valt bij velen in de smaak en hij is eenvoudig om te maken. Serveer de quiche lorraine met een frisse radijssalade, om het compleet te maken.

Advertentie
Ingrediënten
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
- ½ el milde olijfolie
- 50 g gerookt ontbijtspek
- 100 g yorkham
- 6 bosuien
- 5 middelgrote eieren
- 150 g geraspte Franse gruyère kaas 47+
- 125 ml verse slagroom
- 250 g romaatjes
- 1 bosje radijs
- 2 el witte wijnazijn
- 3½ el extra vierge olijfolie
- 200 g eikenbladslamelange
Keukenspullen
- quichevorm (Ø 26 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de milde olijfolie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de ham fijn en de bosuien in dunne ringetjes. Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de ham, kaas, slagroom en de helft van de bosui toe. Verkruimel het spek erboven en roer door.
- Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie .
- Snijd ondertussen de tomaat en radijs in parten. Klop de azijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de tomaat, radijs, dressing en de rest van de bosui. Serveer bij de quiche.

Bakken met bladerdeeg
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 33 g
-
vet 60 g
waarvan verzadigd 27 g - natrium 1.000 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Quiche lorraine met ham en bosuitjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quiche lorraine met ham en bosuitjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
- ½ el milde olijfolie
- 50 g gerookt ontbijtspek
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 100 g yorkham
- 6 bosuien
Snijd de ham fijn en de bosuien in dunne ringetjes.
- 5 middelgrote eieren
- 150 g geraspte Franse gruyère kaas 47+
- 125 ml verse slagroom
Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de ham, kaas, slagroom en de helft van de bosui toe.
Verkruimel het spek erboven en roer door.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.
Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie .
- 250 g romaatjes
- 1 bosje radijs
Snijd ondertussen de tomaat en radijs in parten.
- 2 el witte wijnazijn
- 3½ el extra vierge olijfolie
Klop de azijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g eikenbladslamelange
Schep de sla om met de tomaat, radijs, dressing en de rest van de bosui. Serveer bij de quiche.