Qui­che lor­rai­ne met ham en bos­uit­jes

Deze klassieker valt bij velen in de smaak en hij is eenvoudig om te maken. Serveer de quiche lorraine met een frisse radijssalade, om het compleet te maken.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 810 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 55 min. oventijd
(532) waardeer
frans hoofdgerecht Deze klassieker valt bij velen in de smaak en hij is eenvoudig om te maken. Serveer de quiche lorraine met een frisse radijssalade, om het compleet te maken. 4 personen
3 532

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de milde olijfolie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de ham fijn en de bosuien in dunne ringetjes. Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de ham, kaas, slagroom en de helft van de bosui toe. Verkruimel het spek erboven en roer door.
  3. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie .
  4. Snijd ondertussen de tomaat en radijs in parten. Klop de azijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de sla om met de tomaat, radijs, dressing en de rest van de bosui. Serveer bij de quiche.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Quiche lorraine met ham en bosuitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che lor­rai­ne met ham en bos­uit­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 6 plakjes diepvries bladerdeeg
  • ½ el milde olijfolie

Laat het bladerdeeg ontdooien. Vet de quichevorm in met de milde olijfolie en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 50 g gerookt ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 100 g yorkham
  • 6 bosuien

Snijd de ham fijn en de bosuien in dunne ringetjes.

5
5
  • 5 middelgrote eieren
  • 150 g geraspte Franse gruyère kaas 47+
  • 125 ml verse slagroom

Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de ham, kaas, slagroom en de helft van de bosui toe.

6
6

Verkruimel het spek erboven en roer door.

7
7

Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.

8
8

Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Dek de laatste 10 min. af met aluminiumfolie .

9
9
  • 250 g romaatjes
  • 1 bosje radijs

Snijd ondertussen de tomaat en radijs in parten.

10
10
  • 2 el witte wijnazijn
  • 3½ el extra vierge olijfolie

Klop de azijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11
  • 200 g eikenbladslamelange

Schep de sla om met de tomaat, radijs, dressing en de rest van de bosui. Serveer bij de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.