bewaar
Pasta pesto met kip
Pasta pesto met kip
bewaar

Pasta pesto met kip

Pasta pesto: door de pesto blijft de spaghetti heerlijk smeuïg. De gegrilde kip past er goed bij.

20 min. bereiden
624waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

broccoli

350 g

spaghetti

300 g

kipfilet à la minute

2 el

traditionele olijfolie

90 g

pesto alla Genovese

40 g

rucola

3 el

extra vergine olijfolie

50 g

Grana Padano kaasflakes

Dit heb je nodig

  • grillpan

Pasta pesto: door de pesto blijft de spaghetti heerlijk smeuïg. De gegrilde kip past er goed bij.

Aan de slag

1

Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in water met zout in 6-8 min. beetgaar. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk ondertussen de kip met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan.

2

Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de pesto, wat kookvocht en eventueel peper en zout. Verdeel de spaghetti over de borden en leg er de kipfilet bij. Verdeel rucola over de kipfilet. Sprenkel er olijfolie over en rasp er de kaas boven. Serveer met broccoli.

variatietipBesprenkel ook de broccoli met extra vergine olijfolie en strooi geroosterde pijnboompitten over de groente.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.