Thai­se sa­la­de met bief­stuk, rijst en pin­da's

Een heerlijke verzameling van Aziatische smaken; koriander, sojasaus, rode peper.

(789) waardeer
thais hoofdgerecht Een heerlijke verzameling van Aziatische smaken; koriander, sojasaus, rode peper. 4 personen
3 789

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de limoen. Meng het limoensap, de suiker, vissaus en sojasaus in een kom tot een dressing. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de ui in flinterdunne halve plakjes. Roer door de dressing.
  2. Kook de peultjes 2 min. in kokend water. Giet af in een zeef en spoel af met koud water. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in schuine plakken. Meng de komkommer, peultjes en de blaadjes van de koriander in een schaal.
  3. Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 4-5 min. medium. Keer halverwege. Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne plakjes. Voeg het vlees toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda's. Bon appétit!

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise salade met biefstuk, rijst en pinda's

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se sa­la­de met bief­stuk, rijst en pin­da's

1
  • 1 limoen
  • 1 el vissaus
  • 2 tl lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el Japanse sojasaus

Pers de limoen uit. Meng het limoensap, de suiker, vissaus en sojasaus in een kom tot een dressing.

2
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper

Maak de rode peper schoon. Snijd het vruchtvlees in ringetjes. Snijd de ui in flinterdunne ringen en roer de dressing erdoor.

3
  • 200 g verse peultjes

Kook de peultjes 2 min. in kokend water. Giet af in een zeef en spoel af met koud water.

4
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de helften in schuine plakken.

5
  • 15 g verse koriander

Meng de peultjes, komkommer en de blaadjes van de koriander in een schaal.

6
  • 1 el zonnebloemolie
  • 300 g biefstukken

Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril het vlees in 4-5 min. medium. Keer halverwege.

7

Laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne plakjes.

8
  • 2 el gezouten pinda's

Voeg het vlees toe aan de groenten en schep de dressing erdoor. Bestrooi met de pinda's. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.