Wortelsalade

Zin in een wortelsalade? Probeer deze maar eens! We maken 'm met geraspte wortel, een dressing van sinaasappel en appelciderazijn en dille. Extra smaakmaker: een beetje kerrie.

150 kcal

15 min. bereiden

5/5

(8)

Ingrediënten

Aantal personen

2013 nr. 02 - Ontdek Amerika

december 2024 - december 2024

Aan de slag

  1. Snipper de rode ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en kerriepoeder 3 min. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2-3 el -sap (per 4 personen) en de rozijnen toe aan de pan en bak nog 2 min. mee. Meng de azijn erdoor en zet het vuur uit.

  2. Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof en snijd de dille grof. Meng de warme dressing en ¾ van de dille door de wortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de dille.

  • combinatietipLekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree. Let op: aardappelpuree is niet lactosevrij.
  • variatietipDeze salade is ook lekker met een ½ tl chilivlokken of cayennepeper. Bak het samen met de kerriepoeder mee met de ui.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Wortelsalade

Zin in een wortelsalade? Probeer deze maar eens! We maken 'm met geraspte wortel, een dressing van sinaasappel en appelciderazijn en dille. Extra smaakmaker: een beetje kerrie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig