Wortelsalade
Zin in een wortelsalade? Probeer deze maar eens! We maken 'm met geraspte wortel, een dressing van sinaasappel en appelciderazijn en dille. Extra smaakmaker: een beetje kerrie.
150 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2
2 el
½ el
½
2 el
2½ el
600 g
7.5 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Snipper de rode ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en kerriepoeder 3 min. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2-3 el -sap (per 4 personen) en de rozijnen toe aan de pan en bak nog 2 min. mee. Meng de azijn erdoor en zet het vuur uit.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof en snijd de dille grof. Meng de warme dressing en ¾ van de dille door de wortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de dille.
- combinatietipLekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree. Let op: aardappelpuree is niet lactosevrij.
- variatietipDeze salade is ook lekker met een ½ tl chilivlokken of cayennepeper. Bak het samen met de kerriepoeder mee met de ui.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Wortelsalade
Zin in een wortelsalade? Probeer deze maar eens! We maken 'm met geraspte wortel, een dressing van sinaasappel en appelciderazijn en dille. Extra smaakmaker: een beetje kerrie.

bijgerecht
4 personen
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de rode ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en kerriepoeder 3 min. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2-3 el -sap (per 4 personen) en de rozijnen toe aan de pan en bak nog 2 min. mee. Meng de azijn erdoor en zet het vuur uit.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof en snijd de dille grof. Meng de warme dressing en ¾ van de dille door de wortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de dille.
combinatietip:Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree. Let op: aardappelpuree is niet lactosevrij.
variatietip:Deze salade is ook lekker met een ½ tl chilivlokken of cayennepeper. Bak het samen met de kerriepoeder mee met de ui.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 rode uien
2 el extra vierge olijfolie
½ el kerriepoeder
½ sinaasappel
2 el blanke rozijnen
2½ el appelciderazijn
600 g winterpenen
7½ g verse dille




