Pan­nen­koe­ken met ap­pel

Ouderwets lekker met rozijnen, kaneel en poedersuiker.

(72) waardeer
hollands lunch Ouderwets lekker met rozijnen, kaneel en poedersuiker. 4 personen
2 72

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de pannenkoekenmix in een kom. Giet er steeds een beetje melk bij, roer dan elke keer met een garde. Roer net zolang tot alles glad is.
  2. Breek het ei boven het beslag en roer net zolang tot je het helemaal door het beslag hebt gemixt. Doe de rozijnen en kaneel erbij en roer weer.
  3. Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snij de appels in dunne plakjes. Je hoeft ze niet te schillen.
  4. Doe een kwart van de boter in een koekenpan en zet die op het vuur. Laat de boter smelten tot het borrelt.
  5. Bedek de hele bodem van de pan met een dun laagje beslag. Leg hier wat plakjes appel in. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten.
  6. Als de bovenkant niet meer nattig is, til je de pannenkoek met een spatel een beetje op. Is de onderkant bruin? Steek dan de spatel helemaal onder de pannenkoek, til de pannenkoek op en draai 'm om. Blijf stap 4 t/m 6 herhalen dit herhalen totdat je beslag op is.
  7. Houd je pannenkoeken lekker warm door ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden te bewaren.
  8. Lekker om te bestrooien met poedersuiker.
video

Hoe moet je snij­den?

Allerhande kids - 02:01 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pannenkoeken met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­nen­koe­ken met ap­pel

1
1
  • 200 g 6 granen pannenkoekmix
  • 450 ml halfvolle melk

Doe de pannenkoekenmix in een kom. Giet er steeds een beetje melk bij, roer dan elke keer met een garde. Roer net zolang tot alles glad is.

2
2
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 tl gemalen kaneel

Breek het ei boven het beslag en roer net zolang tot je het helemaal door het beslag hebt gemixt. Doe de rozijnen en kaneel erbij en roer weer.

3
3
  • 2 Elstar appels

Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snij de appels in dunne plakjes. Je hoeft ze niet te schillen.

4
4
  • 25 g ongezouten boter

Doe een kwart van de boter in een koekenpan en zet die op het vuur. Laat de boter smelten tot het borrelt.

5
5

Bedek de hele bodem van de pan met een dun laagje beslag. Leg hier wat plakjes appel in. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten.

6
6

Als de bovenkant niet meer nattig is, til je de pannenkoek met een spatel een beetje op. Is de onderkant bruin? Steek dan de spatel helemaal onder de pannenkoek, til de pannenkoek op en draai 'm om.

7
7

Blijf stap 4 t/m 6 herhalen dit herhalen totdat je beslag op is.

8
8

Houd je pannenkoeken lekker warm door ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden te bewaren.

9
9

Lekker om te bestrooien met poedersuiker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.