bewaar
Pannenkoeken met appel
Pannenkoeken met appel
bewaar

Pannenkoeken met appel

Ouderwets lekker met rozijnen, kaneel en poedersuiker.

30 min. bereiden
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

6 granen pannenkoekmix

450 ml

halfvolle melk

1

middelgroot ei

50 g

blanke rozijnen

2 tl

gemalen kaneel

2

Elstar appels

25 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • appelboor

Ouderwets lekker met rozijnen, kaneel en poedersuiker.

Aan de slag

1

Doe de pannenkoekenmix in een kom. Giet er steeds een beetje melk bij, roer dan elke keer met een garde. Roer net zolang tot alles glad is.

2

Breek het ei boven het beslag en roer net zolang tot je het helemaal door het beslag hebt gemixt. Doe de rozijnen en kaneel erbij en roer weer.

3

Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels. Snij de appels in dunne plakjes. Je hoeft ze niet te schillen.

4

Doe een kwart van de boter in een koekenpan en zet die op het vuur. Laat de boter smelten tot het borrelt.

5

Bedek de hele bodem van de pan met een dun laagje beslag. Leg hier wat plakjes appel in. Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten.

6

Als de bovenkant niet meer nattig is, til je de pannenkoek met een spatel een beetje op. Is de onderkant bruin? Steek dan de spatel helemaal onder de pannenkoek, til de pannenkoek op en draai 'm om. Blijf stap 4 t/m 6 herhalen dit herhalen totdat je beslag op is.

7

Houd je pannenkoeken lekker warm door ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden te bewaren.

8

Lekker om te bestrooien met poedersuiker.

Hoe moet je snijden?

Instructievideo - 02:01 min.