bewaar
Plaattaart met appel
Plaattaart met appel
bewaar

Plaattaart met appel

Appeltaart met een twist. Perfect voor een diner met vrienden.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
127waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries roomboterbladerdeeg

3 bolletjes

Chinese stemgember

1 el

frambozenjam

100 g

amandelspijs

2

jazz-appels

125 g

diepvries blauwe bes en framboos

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • bakpapier

Appeltaart met een twist. Perfect voor een diner met vrienden.

Aan de slag

1

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de plastic velletjes en leg de plakjes op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een vierkante plak van 25 x 25 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand 1 cm naar binnen en druk een beetje aan. Prik het deeg, maar niet de rand, hier en daar in met een vork.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gember fijn. Meng de jam en gember met de spijs en verdeel over het deeg, maar blijf binnen de randen. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3

Meng het bevroren fruit door de appel en schep op de spijs. Sprenkel er 2 el gembersiroop uit het potje stemgember over en zet 20-25 min. in de oven. Laat de taart iets afkoelen.

tip

combinatietipLekker met ijs of crème fraîche light en poedersuiker.

Plaattaart met appel

Instructievideo - 02:58 min.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.