bewaar
Zweedse broodsalade
Zweedse broodsalade
bewaar

Zweedse broodsalade

45 min. bereiden
10 min. wachten
28waarderingen

Ingrediënten

2 kleine

uien

50 ml

wittewijnazijn

3 sneetjes

brood Pave Campagnard

3 el

zonnebloemolie

5 stengels

bleekselderij

1 middelgrote

gekookte biet

1 bakje

dille

3 el

walnootolie

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de uienringen met de azijn en wat zout. Snijd het brood in blokjes, meng met de zonnebloemolie en leg op een bakplaat. Zet ca. 25 min. in de oven. Schep af en toe om. Het brood moet goed knapperig worden.

2

Breng een pan water aan de kook. Voeg de bleekselderij toe en kook 2 min. Giet af en laat afkoelen.

3

Pel de biet, halveer en snijd de helften in dunne plakjes. Meng de biet met de dille, bleekselderij en uienringen (met de azijn). Voeg het brood toe en besprenkel met de walnootolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken 10 min. intrekken, schep om en serveer.