Sa­la­de met brie en cran­ber­ry­vi­nai­gret­te

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 min. wachten
(170) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 170

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd van het brood 4 sneetjes van 1/2 cm. Rooster ze in de broodrooster goudbruin. Laat afkoelen en beleg royaal met de brie. Zet de ovengrill aan.
  2. Klop een vinaigrette van de olie, azijn, knoflook en cranberry compote. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de onderkant van de stronk witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Meng het lof met de sla en vinaigrette en verdeel over 4 borden.
  3. Leg het brood met de brie ca. 2 min. onder de grill of tot de brie gesmolten is. Garneer eventueel met wat rode bessen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.