bewaar
Salade met brie en cranberryvinaigrette
Salade met brie en cranberryvinaigrette
bewaar

Salade met brie en cranberryvinaigrette

20 min. bereiden
2 min. wachten
171waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

pavé campagnard (brood)

175 g

boerenbrie

4 el

olijfolie extra vierge

1 el

wittewijnazijn

½ teen

knoflook

2 el

cranberrycompote

1 stronk

witlof

1 zak

jonge bladsla met veldsla

Dit heb je nodig

  • broodrooster

Aan de slag

1

Snijd van het brood 4 sneetjes van 1/2 cm. Rooster ze in de broodrooster goudbruin. Laat afkoelen en beleg royaal met de brie. Zet de ovengrill aan.

2

Klop een vinaigrette van de olie, azijn, knoflook en cranberry compote. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de onderkant van de stronk witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Meng het lof met de sla en vinaigrette en verdeel over 4 borden.

3

Leg het brood met de brie ca. 2 min. onder de grill of tot de brie gesmolten is. Garneer eventueel met wat rode bessen.