Salade met brie en cranberryvinaigrette

voorgerecht
4 personen
3
171
Advertentie
Ingrediënten
- ½ pavé campagnard (brood)
- 175 g boerenbrie (45+, in plakjes)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 el wittewijnazijn (fles 500 ml)
- ½ teen knoflook (geperst)
- 2 el cranberrycompote (potje 350 g)
- 1 stronk witlof
- 1 zak jonge bladsla met veldsla (80 g)
Keukenspullen
- broodrooster
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd van het brood 4 sneetjes van 1/2 cm. Rooster ze in de broodrooster goudbruin. Laat afkoelen en beleg royaal met de brie. Zet de ovengrill aan.
- Klop een vinaigrette van de olie, azijn, knoflook en cranberry compote. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de onderkant van de stronk witlof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Meng het lof met de sla en vinaigrette en verdeel over 4 borden.
- Leg het brood met de brie ca. 2 min. onder de grill of tot de brie gesmolten is. Garneer eventueel met wat rode bessen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 24 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 0 g