bewaar
Gesmoorde spitskool
Gesmoorde spitskool
bewaar

Gesmoorde spitskool

Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit bijgerecht iets heel bijzonders.

50 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse spitskool

10 g

ongezouten roomboter

50 ml

water

50 g

schenkstroop

125 g

magere spekreepjes

Het zoete van stroop en het hartige van spek maken van dit bijgerecht iets heel bijzonders.

Aan de slag

Verwijder de harde kern van de kool, snijd de kool in kwarten en daarna in reepjes. Verhit de boter en voeg de kool, het water en de stroop toe. Laat op laag vuur in 30 min. gaar worden. Neem de deksel van de pan en bak op hoog vuur 10 min. tot het vocht is verdampt. Bak ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de spekreepjes in 6 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en schep door de kool.