bewaar
Geroosterde spitskool
Geroosterde spitskool
bewaar

Geroosterde spitskool

Gebruik de spitskool voor een salade of serveer bij couscous.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

spitskolen

6 el

arachideolie

3 el

dijonmosterd

1 el

venkelzaad

95 g

gepelde ongezouten pistachenoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Gebruik de spitskool voor een salade of serveer bij couscous.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd elke spitskool in de lengte in 4 gelijke stukken (per 8 personen). Verdeel met de kern naar boven over 2 met bakpapier beklede bakplaten (of ovenroosters).

2

Meng de olie met de mosterd, peper en zout, bestrijk de snijkanten van de kool ermee en bestrooi met het venkelzaad.

3

Rooster de kool in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar, goudbruin en knapperig aan de randjes. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd van plek en verdeel de pistache tussen de kool van de onderste bakplaat. Rooster nog 15 min.

tip

bereidingstipLekker als salade met garnalen en aardappeltjes, zoek op de site naar 1194254 voor het recept. Ook lekker: met volkorencouscous, zoek op de site naar 1194255 voor het recept.

bewaartipJe kunt de noten in een luchtdicht bakje 3 dagen buiten de koelkast bewaren. De koolparten kun je afgedekt 3 dagen in de koelkast bewaren.