bewaar
Geroosterde spitskool
Geroosterde spitskool
bewaar

Geroosterde spitskool

45 min. bereiden
30 min. wachten
60waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

Dijon mosterd

1 eetlepel

mosterdzaad

1 kleine

spitskool

50 g

coppa di parma

Aan de slag

1

In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met de hand goed tussen bladeren smeren. Coppa di parma-plakjes halveren. Spitskoolkwarten op bakplaat of in grote ovenschaal naast elkaar leggen. Plakjes vlees in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen koolbladeren steken.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven plaatsen en spitskool in ca. 30 min. gaarroosteren. Spitskool op voorverwarmde schaal serveren.

algemeenIn plaats van pittige Dijonmosterd en mosterdzaad kunt u ook 2 eetlepels grove mosterd gebruiken.