bewaar
Geroosterde spitskool
Geroosterde spitskool
bewaar

Geroosterde spitskool

45 min. bereiden
30 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

Dijon mosterd

1 eetlepel

mosterdzaad

1 kleine

spitskool

50 g

coppa di parma

Aan de slag

1

In kom olie, mosterd en mosterdzaad met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Spitskool in 4 kwarten snijden, buitenste bladeren en onderste stuk van stronk verwijderen. Spitskoolkwarten in kom met oliemengsel omscheppen. Oliemengsel met de hand goed tussen bladeren smeren. Coppa di parma-plakjes halveren. Spitskoolkwarten op bakplaat of in grote ovenschaal naast elkaar leggen. Plakjes vlees in verschillende lagen zo diep mogelijk tussen koolbladeren steken.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat in midden van oven plaatsen en spitskool in ca. 30 min. gaarroosteren. Spitskool op voorverwarmde schaal serveren.

algemeenIn plaats van pittige Dijonmosterd en mosterdzaad kunt u ook 2 eetlepels grove mosterd gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde spitskool

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig