bewaar
Aardappel-wortelstoof
Aardappel-wortelstoof
bewaar

Aardappel-wortelstoof

Met heerlijk zachte kabeljauwfilet, koriander en peterselie.

20 min. bereiden
30 min. wachten
172waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

iets kruimige aardappelen

500 g

winterpeen

1 teen

knoflook

1

rode ui

100 g

gedroogde abrikozen

1 el

traditionele olijfolie

1

groentebouillontablet

500 ml

kraanwater

375 g

diepvries kabeljauwfilet

15 g

verse koriander

10 g

verse platte peterselie

Met heerlijk zachte kabeljauwfilet, koriander en peterselie.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in 4 gelijke stukken. Schil de peen en snijd in stukjes van 2 cm. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de abrikozen in stukjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min.

2

Voeg de knoflook toe en bak 3 min. Voeg de aardappelen, peen, abrikozen, het bouillontablet en water toe. Breng aan de kook, schep om en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30 min. stoven.

3

Snijd de bevroren kabeljauw in stukken. Schep de stoof na 15 min. om en leg de kabeljauw ertussen. Snijd de blaadjes van de koriander en peterselie grof. Neem de pan van het vuur en bestrooi met de kruiden.

tip

variatietipGebruik de rest van de peterselie door een cousoussalade. Zie recept elders op ah.nl/allerhande.

Aardappel-wortelstoof

Instructievideo - 02:54 min.