Vispotje met aardappel en tuinerwten
Dit vispotje met aardappel en tuinerwten zet je heel budgetproof en al in 15 min. op het vuur. Daar hoeft het vervolgens maar 25 min. te stoven. Zo snel kan een stoofpotje klaar zijn!
Ingrediënten
4 personen
400 g
diepvries koolvisfilets
2
middelgrote uien
1 kg
iets kruimige aardappel
20 g
verse platte peterselie
4 el
traditionele olijfolie
300 ml
kookzuivel
1
groentebouillonblokje
1 el
milde mosterd
500 ml
kraanwater
450 g
diepvries fijne tuinerwten
Dit heb je nodig
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel
Aan de slag
Ontdooi de koolvis. Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm. Snijd de stelen van de peterselie fijn.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de ui met de aardappelen en peterseliestelen 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de kookzuivel, het bouillonblokje, de mosterd en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur stoven met het deksel op de pan. Roer af en toe.
Breek de koolvis in stukken. Voeg de vis en de tuinerwten toe en stoof nog 10 min. zonder deksel.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Bestrooi de stoof met de peterselie.
Vispotje met aardappel en tuinerwten
Dit vispotje met aardappel en tuinerwten zet je heel budgetproof en al in 15 min. op het vuur. Daar hoeft het vervolgens maar 25 min. te stoven. Zo snel kan een stoofpotje klaar zijn!

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Ontdooi de koolvis. Snijd de uien in halve ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van 2 cm. Snijd de stelen van de peterselie fijn.
Verhit de olie in een stoofpan en bak de ui met de aardappelen en peterseliestelen 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de kookzuivel, het bouillonblokje, de mosterd en het water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur stoven met het deksel op de pan. Roer af en toe.
Breek de koolvis in stukken. Voeg de vis en de tuinerwten toe en stoof nog 10 min. zonder deksel.
Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Bestrooi de stoof met de peterselie.
combinatietip:Lekker met een groene salade en brood.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g diepvries koolvisfilets
2 middelgrote uien
1 kg iets kruimige aardappel
20 g verse platte peterselie
4 el traditionele olijfolie
300 ml kookzuivel
1 groentebouillonblokje
1 el milde mosterd
500 ml kraanwater
450 g diepvries fijne tuinerwten
Dit heb je nodig
stoofpan of een pan met dikke bodem en een deksel