bewaar
Platte fruitkoek
Platte fruitkoek
bewaar

Platte fruitkoek

40 min. bereiden
1 uur wachten
43waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

(room)boter

150 g

bastognekoeken

2 eetlepels

witte basterdsuiker

150 g

verse roomkaas

75 g

witte pitloze druiven

75 g

frambozen

2

kiwi's

1

peer

2 eetlepels

abrikozenjam

Dit heb je nodig

  • zeef

  • deegroller

  • plastic zak

  • keukenkwastje

  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

Aan de slag

1

Smelt de boter in een pan. Doe de koeken in de grote plastic zak. Rol er met de deegroller overheen zodat ze verkruimelen. Schep de kruimels door de boter. Verdeel het koek/botermengsel over de bodem van de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. Zet de vorm ongeveer 15 minuten in de vriezer, zodat de bodem wat harder wordt.

2

Roer intussen de basterdsuiker goed door de roomkaas. Was de druiven en frambozen en laat ze uitlekken in een zeef. Schil de kiwi's en snij ze in plakjes. Halveer de druiven. Schil de peer, snij hem in vieren, verwijder het klokhuis en snij de parten in plakjes.

3

Schep de roomkaas op de kruimellaag en strijk hem voorzichtig glad. Verdeel het fruit over de roomkaas.

4

Verwarm de jam in een klein steelpannetje tot hij een beetje dun is geworden en smeer met het kwastje de vruchten ermee in. Laat de taart ongeveer 1 uur in de koelkast stevig worden.

5

Maak de springvorm los en haal de rand eraf. Snij de taart in 6 punten.