Ro­zij­nen­trio

(15) waardeer
hollands nagerecht 12 stuks
4 15

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rasp
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rozijnen in een kleine kom met warm water en laat ze zo 5 minuten staan.
  2. Roer de pannenkoekenmix en de helft van de melk met een garde tot het een glad beslag is. Breek het ei boven een apart schaaltje. Zorg dat er geen stukjes eierschaal bij zitten. Terwijl je blijft roeren, doe je het ei en de rest van de melk bij het beslag. Roer weer tot het een glad beslag is.
  3. Giet nu de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Was en schil de appel en rasp deze boven het beslag. Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
  4. Laat in een koekenpan een paar druppels vloeibare boter heet worden. Schep met een juslepel 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan en bak ze ongeveer 30 seconden aan beide kanten. Leg de pannenkoekjes op een bord en dek ze af met een deksel. Zo blijven ze lekker warm. Bak op dezelfde manier ook de andere pannenkoekjes. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden. Strooi poedersuiker over de pannenkoekjes of schenk er stroop over.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Toffe Toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.