bewaar
Rozijnentrio
Rozijnentrio
bewaar

Rozijnentrio

25 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

12 porties

50 g

rozijnen

100 g

pannenkoekenmix

1 dl

halfvolle melk

1

ei (M)

1

appel

paar druppels

vloeibare boter

poedersuiker

stroop

Dit heb je nodig

  • rasp

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Doe de rozijnen in een kleine kom met warm water en laat ze zo 5 minuten staan.

2

Roer de pannenkoekenmix en de helft van de melk met een garde tot het een glad beslag is. Breek het ei boven een apart schaaltje. Zorg dat er geen stukjes eierschaal bij zitten. Terwijl je blijft roeren, doe je het ei en de rest van de melk bij het beslag. Roer weer tot het een glad beslag is.

3

Giet nu de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek. Was en schil de appel en rasp deze boven het beslag. Roer de rozijnen en de appel door het beslag.

4

Laat in een koekenpan een paar druppels vloeibare boter heet worden. Schep met een juslepel 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan en bak ze ongeveer 30 seconden aan beide kanten. Leg de pannenkoekjes op een bord en dek ze af met een deksel. Zo blijven ze lekker warm. Bak op dezelfde manier ook de andere pannenkoekjes. Verdeel de pannenkoekjes over vier borden. Strooi poedersuiker over de pannenkoekjes of schenk er stroop over.