bewaar
Kalkoenspies met maïssalade
Kalkoenspies met maïssalade
bewaar

Kalkoenspies met maïssalade

20 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

1

groene paprika

1 schaaltje

kalkoenfilet

1 zak

Vlaamse frites

1 blikje

maïskorrels

5 eetlepels

cocktailsaus met Schotse Wiskey

1 blik

Mexicomelange

2 eetlepels

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • barbecuespiesen

Aan de slag

Grill of grillpan voorverwarmen op hoogste stand. Frituurvet verhitten tot 180 °C. Ui pellen en snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in grove stukken snijden. Kalkoenfilet in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. Spiesen maken van kalkoenblokjes en stukjes paprika. Spiesen ca. 10 minuten grillen. Intussen frites bakken in frituurpan volgens gebruiksaanwijzing. Blikjes groenten laten uitlekken. In koekenpan olie verhitten en ui ca. 2 minuten fruiten. Groenten toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Spiesen serveren met frites, lauwwarme maïssalade en cocktailsaus.