bewaar
Gepofte aardappel met garnalen
Gepofte aardappel met garnalen
bewaar

Gepofte aardappel met garnalen

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

aardappels

1 kleine

rode paprika

1 eetlepel

zonnebloemolie

2 zakken

broccoliroosjes

2

bosuitjes

2 bakjes

Hollandse garnalen

1 cup

vissaus cocktail

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • keukenhanddoek

Aan de slag

Aardappels schoonboenen en met vork inprikken. Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 Watt) in ca. 12 minuten bijna gaar laten worden. Aardappels in keukenhanddoek verpakken en ca. 10 minuten laten nagaren. Intussen paprika wassen, schoonmaken en snipperen. In koekenpan olie verhitten en paprika ca. 3 minuten fruiten. Broccoli in ca. 6 minuten beetgaar koken. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Garnalen mengen met paprika, bosui en cocktailsaus. Aardappels inkruisen en iets opendrukken, over vier borden verdelen en garnalenmengsel erin scheppen. Serveren met broccoli.