Ingrediënten
4 personen
2 x 75 g
witte chocolade
200 ml
slagroom
1 zakje
vanillesuiker
4 eetlepels
chocoladesaus
4 eetlepels
pure chocoladevlokkken
Aan de slag
Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Hang een kleinere pan in de grote pan. Breek de chocolade in stukken, doe ze in de kleine pan en zet het vuur laag. Laat zo de chocolade smelten.
Klop intussen de slagroom met vanillesuiker zo dik dat je hem nog net kunt schenken (yoghurtdikte).
Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Zet het mengsel in de koelkast en laat het in ongeveer 3 uur stijf worden.
Maak met twee grote lepels telkens een ovaaltje van het mengsel en schep deze op vier bordjes. Schenk de chocoladesaus over of naast de eilandjes en strooi er chocoladevlokken overheen.
Witte eilandjes

nagerecht
4 personen
500 kcal
15 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook. Hang een kleinere pan in de grote pan. Breek de chocolade in stukken, doe ze in de kleine pan en zet het vuur laag. Laat zo de chocolade smelten.
Klop intussen de slagroom met vanillesuiker zo dik dat je hem nog net kunt schenken (yoghurtdikte).
Schep de gesmolten chocolade door de slagroom. Zet het mengsel in de koelkast en laat het in ongeveer 3 uur stijf worden.
Maak met twee grote lepels telkens een ovaaltje van het mengsel en schep deze op vier bordjes. Schenk de chocoladesaus over of naast de eilandjes en strooi er chocoladevlokken overheen.
algemeen:Gebruik voor een bruine chocolademousse melkchocolade. Strooi cacaopoeder en poedersuiker over de mousse.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 x 75 g witte chocolade
200 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels chocoladesaus
4 eetlepels pure chocoladevlokkken