bewaar
Gebakken noordzeetong
Gebakken noordzeetong
bewaar

Gebakken noordzeetong

25 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

tasty tom tomaten

2 el

kappertjes

½ bakje

platte peterselie

1

citroen

6 el

olijfolie

2

noordzeetongen*

4 el

bloem

100 g

boter

Aan de slag

1

Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe het vruchtvlees met de kappertjes en peterselie in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp, het sap en de olie met de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bestrooi de noordzeetongen met de bloem. Verhit in 2 ruime koekenpannen elk 50 g boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak in 6-8 min. op middelhoog vuur bruin en gaar. Keer halverwege.

3

Haal van elke vis voorzichtig de filets van de graat. Verdeel over 4 borden en schep de tomatendressing erop. Lekker met sperzieboontjes in een knoflook-tomatensausje en zoete uienpuree van (recepten elders op ah.nl/allerhande).

tip

algemeen*Tijdelijk in assortiment in december.

Vis en vlees bakken

Instructievideo - 00:58 min.