bewaar
Zalmtorentje
Zalmtorentje
bewaar

Zalmtorentje

Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten liggen.

20 min. bereiden
378waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

courgette

250 g

gekookte bieten

125 ml

crème fraîche

16

blini's

200 g

zalmfilet

½ bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • staafmixer

Te mooi om op te eten, maar te lekker om te laten liggen.

Aan de slag

1

Schaaf met een kaasschaaf 4 flinterdunne plakjes per persoon van de courgette. Verhit de grillpan en gril de courgette 1 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout en laat afkoelen op een bord.

2

Doe de bieten in de beker van de staafmixer. Pureer met de staafmixer en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Bereid de blini’s volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen. Verdeel de zalm in 4 porties per persoon.

3

Schep 1 tl bietencrème op een blini. Leg hierop 1 plakje courgette en beleg met 1 portie zalm. Herhaal nogmaals. Maak zo 2 torentjes per persoon. Verdeel over borden en garneer met de tuinkers.

tip

algemeen Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.

algemeen*Tijdelijk in het assortiment in december.

Zalmtorentje

Instructievideo - 01:59 min.