Doe de olie in een kom en rasp de helft van de gele schil van de citroen erboven. Voeg de kaneel en kardemom toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd beide varkenshaasjes in 8 plakken, halveer en meng met de marinade.
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer elk kwart. Rijg aan de prikkers elk om en om 2 stukken vlees en 2 stukken appel.
Laat de peertjes uitlekken en snijd in plakjes. Doe in een kom. Rasp de rest van de gele schil van de citroen erboven. Halveer de citroen en knijp wat citroensap bij de peertjes.
Verhit de grillpan en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Leg op een schaal en serveer de peertjes er apart bij.
- algemeenJe kunt de spiesjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor serveren.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Gerelateerde recepten
Varkenshaas-appelspiesjes

hoofdgerecht
8 personen
230 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de olie in een kom en rasp de helft van de gele schil van de citroen erboven. Voeg de kaneel en kardemom toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd beide varkenshaasjes in 8 plakken, halveer en meng met de marinade.
Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Halveer elk kwart. Rijg aan de prikkers elk om en om 2 stukken vlees en 2 stukken appel.
Laat de peertjes uitlekken en snijd in plakjes. Doe in een kom. Rasp de rest van de gele schil van de citroen erboven. Halveer de citroen en knijp wat citroensap bij de peertjes.
Verhit de grillpan en gril de spiesjes 6 min. Keer halverwege. Leg op een schaal en serveer de peertjes er apart bij.
algemeen:Je kunt de spiesjes 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
4 el traditionele olijfolie
1 citroen
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen kardemom
540 g varkenshaas
2 Pink Lady appels
350 g stoofpeertjes op lichte siroop
Dit heb je nodig
satéprikkers
grillpan