bewaar
Monchoutaart met stoofperen en ahornsiroop
Monchoutaart met stoofperen en ahornsiroop
bewaar

Monchoutaart met stoofperen en ahornsiroop

Extra lekker op koudere dagen. Met een bodem van amandelspeculaas.

55 min. bereiden
4 uur 15 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

16 personen

125 g

ongezouten roomboter

250 g

amandelspeculaas

350 g

stoofperen op lichte siroop in pot

150 g

fijne kristalsuiker

600 g

MonChou

2 tl

gemalen anijszaad

560 ml

Feestfavoriet friszoete stoofpeertjes met kaneel in pot

100 ml

ahornsiroop

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

  • keukenmachine

Extra lekker op koudere dagen. Met een bodem van amandelspeculaas.

Aan de slag

1

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 100 g boter in een steelpan en maal de speculaas in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

2

Laat de stoofperen op lichte siroop uitlekken en vang de siroop op. Meng de peren met de suiker, roomkaas en het anijszaad in de keukenmachine. Verdeel het mengsel over de koekbodem en strijk glad met een spatel of paletmes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Laat de stoofpeertjes met kaneel uitlekken en vang de siroop op. Breng alle siroop met de ahornsiroop en de rest van de boter in een steelpan aan de kook. Laat op middelhoog vuur inkoken tot een dikke siroop. Dit duurt ca. 25 min. Laat in 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Snijd de rand van de cheesecake los en verwijder de springvorm. Snijd de onderkant van de friszoete stoofpeertjes en zet ze rechtop op de cheesecake. Schenk de perensiroop erover en serveer.

tip

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.