bewaar
Monchoutaart met appel en kaneel
Monchoutaart met appel en kaneel
bewaar

Monchoutaart met appel en kaneel

Deze taart hoeft niet in de oven. Zet hem een dag van tevoren of de ochtend zelf in de koelkast en je bent klaar.

30 min. bereiden
4 uur wachten
87waarderingen

Ingrediënten

16 personen

125 g

ongezouten roomboter

200 g

country cookies chocolate

115 g

gezouten pecannoten

4

friszoete appels

60 g

donkere basterdsuiker

2 tl

gemalen kaneel

100 g

fijne kristalsuiker

600 g

MonChou

3 el

rinse appelstroop

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

  • keukenmachine

Deze taart hoeft niet in de oven. Zet hem een dag van tevoren of de ochtend zelf in de koelkast en je bent klaar.

Aan de slag

1

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt 75 g boter in een steelpan en maal de country cookies en 50 g gezouten pecannoten in de keukenmachine fijn. Meng de koek met de boter en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

2

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Smelt de rest van de boter met de basterdsuiker in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg de appel en kaneel toe als de suiker is gesmolten. Bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Verdeel het appel-kaneelmengsel over de koekbodem.

3

Meng de kristalsuiker, roomkaas en appelstroop in de keukenmachine. Verdeel over de appelpartjes. Laat minimaal 4 uur afgedekt opstijven in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren de rest van de pecannoten langs de rand van de cheesecake en serveer.

tip

bereidingstipJe kunt de monchoutaart 1 dag van tevoren maken. Verdeel vlak voor serveren de rest van de pecannoten langs de rand van de cheesecake.

Monchoutaart met appel en kaneel

Instructievideo - 02:10 min.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.