bewaar
Zalm met rosésaus en risotto
Zalm met rosésaus en risotto
bewaar

Zalm met rosésaus en risotto

Zalm uit de oven met risotto en een saus van rosé en boter. Dat is écht net zo lekker als het klinkt.

35 min. bereiden
12 min. oventijd
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

ongezouten roomboter

4

sjalotten

300 ml

rosé

4 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

1 liter

kippenbouillon van tablet

1 pot

verse viskruiden met dille

600 g

verse zalmfilet

Dit heb je nodig

  • thermoskan

  • ovenschaal (20 x 20 cm)

Zalm uit de oven met risotto en een saus van rosé en boter. Dat is écht net zo lekker als het klinkt.

Aan de slag

1

Snijd de boter in blokjes en snipper de sjalotten. Kook 2/3 van de wijn in ca. 20 min. tot 2 el. Klop de blokjes boter er 1 voor 1 door met een garde, van het vuur af. Bewaar tot gebruik in de thermoskan. Verwarm de oven voor op 175 ºC.

2

Verhit 3/4 van de olie in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit 2 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de rest van de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een nieuwe scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd de kruiden fijn en meng door de risotto.

3

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel ondertussen de zalm in 4 porties en leg in de ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 12 min. in de oven. Verdeel de zalm over 4 borden en schenk de saus erover. Serveer met de risotto.

tip

combinatietipLekker met haricots verts of groente voor bij vis (schaal 400 g)

Risotto maken

Instructievideo - 04:45 min.