Leg de bloem op een groot bord. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout. Druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud overtollig bloem eraf. Verhit in 2 ruime koekenpannen 2/3 van de boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak op middelhoog vuur in 6-8 min. bruin en gaar. Keer de vissen halverwege. Neem hierna de vissen uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm op een warm bord.
Schenk de overgebleven boter uit de koekenpannen in 1 pan en voeg de rest van de boter toe. Zet de pan op hoog vuur tot de boter lichtbruin kleurt. Neem de pan van het vuur. Pers 1/2 van de citroen en blus af met het sap van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie erdoor.
Serveer de boterjus naast of bij de vis. Snijd de rest van de citroen in plakjes en serveer die erbij.
Noordzeetong a la meunière
De vis wordt met bloem bestoven en dan in boter gebakken. Met een simpele boterjus al zó lekker.
- variatietipHet is ook lekker om wat kappertjes mee te bakken. Voeg in elke koekenpan 1 el uitgelekte kappertjes (potje 100 g) toe als de boter lichtbruin kleurt en bak nog 1 min. Volg het recept, maar voeg wat minder citroensap toe, want de kappertjes zijn ook zuur.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Noordzeetong a la meunière
De vis wordt met bloem bestoven en dan in boter gebakken. Met een simpele boterjus al zó lekker.

hoofdgerecht
4 personen
320 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Leg de bloem op een groot bord. Bestrooi de vis aan beide zijden met peper en zout. Druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud overtollig bloem eraf. Verhit in 2 ruime koekenpannen 2/3 van de boter. Leg, als de boter stopt met bruisen, in elke pan 1 vis. Bak op middelhoog vuur in 6-8 min. bruin en gaar. Keer de vissen halverwege. Neem hierna de vissen uit de pan en houd ze afgedekt met aluminiumfolie warm op een warm bord.
Schenk de overgebleven boter uit de koekenpannen in 1 pan en voeg de rest van de boter toe. Zet de pan op hoog vuur tot de boter lichtbruin kleurt. Neem de pan van het vuur. Pers 1/2 van de citroen en blus af met het sap van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Meng de peterselie erdoor.
Serveer de boterjus naast of bij de vis. Snijd de rest van de citroen in plakjes en serveer die erbij.
variatietip:Het is ook lekker om wat kappertjes mee te bakken. Voeg in elke koekenpan 1 el uitgelekte kappertjes (potje 100 g) toe als de boter lichtbruin kleurt en bak nog 1 min. Volg het recept, maar voeg wat minder citroensap toe, want de kappertjes zijn ook zuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
80 g tarwebloem
2 verse noordzeetongen
80 g ongezouten roomboter
1 citroen
20 g verse platte peterselie