bewaar
Spinazie-broodschotel met ham
Spinazie-broodschotel met ham
bewaar

Spinazie-broodschotel met ham

15 min. bereiden
28 min. wachten
198waarderingen

Ingrediënten

8 sneetjes

wit casinobrood

2 el

olijfolie

1

ui

1

rode paprika

1 zak

spinazie

250 g

schouderham

100 g

gemalen kaas

2 tl

Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster het brood in de oven in 8 min. krokant. Verhit onder­tussen de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Bak de paprika 1 min. mee. Voeg de spinazie in 2-3 porties toe en laat slinken. Laat de groenten uitlekken, schep de ham erdoor en breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd het brood diagonaal door en leg dakpansgewijs in de ovenschaal. Schep op elke snee wat spinaziemengsel. Strooi de kaas en kruiden erover.

3

Bak de broodschotel in 15-20 min. goudbruin en krokant.

tip

algemeenLiever vis in plaats van vlees? Vervang de ham door 1 bakje gerookte zalmsnippers (250 g) en besmeer de toast dun met verse roomkaas met kruiden (pakje 125 g) voor een volle romige smaak.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.