Piz­za bi­an­ca met ham, spi­na­zie en ar­ti­sjok

Probeer eens een witte pizza! Beleg 'm met ham, spinazie en artisjok.

(2) waardeer
italiaans hoofdgerecht Probeer eens een witte pizza! Beleg 'm met ham, spinazie en artisjok. 2 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 2 bakplaten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verhit een wok zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd de mozzarella in plakjes. Laat de artisjok uitlekken en snijd in kwarten.
  3. Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de pizzabodems met de ricotta. Verdeel de mozzarella, spinazie en artisjokharten over de pizza’s. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.
  4. Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en halveer ze. Maak de ui schoon en snipper. Meng de tomaat met de ui en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de gerookte ham in roosjes erover. Serveer de salade erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Het is ook lekker om de tomatensalade op de pizza te doen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 985 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 124 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.720 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2017

Pizza bianca met ham, spinazie en artisjok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za bi­an­ca met ham, spi­na­zie en ar­ti­sjok

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 200 g verse spinazie

Verhit een wok zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.

3
3
  • ½ bol mozzarella
  • 1 blik artisjokharten

Snijd de mozzarella in plakjes. Laat de artisjok uitlekken en snijd in kwarten.

4
4
  • 2 pizzabodems
  • 100 g ricotta

Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de pizzabodems met de ricotta.

5
5

Verdeel de mozzarella, spinazie en artisjokharten over de pizza’s. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

6
6
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 rode ui

Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en halveer ze. Maak de ui schoon en snipper.

7
7
  • ½ el traditionele olijfolie

Meng de tomaat met de ui en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 80 g gerookte schouderham

Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de gerookte ham in roosjes erover. Serveer de salade erbij.

serveertip:

Het is ook lekker om de tomatensalade op de pizza te doen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.