bewaar
Pizza bianca met ham, spinazie en artisjok
Pizza bianca met ham, spinazie en artisjok
bewaar

Pizza bianca met ham, spinazie en artisjok

Probeer eens een witte pizza! Beleg 'm met ham, spinazie en artisjok.

25 min. bereiden
licht pittig
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

200 g

verse spinazie

½ bol

mozzarella

1 blik

artisjokharten

2

pizzabodem

100 g

ricotta

250 g

cherrytomaten

1

rode ui

½ el

traditionele olijfolie

80 g

gerookte schouderham

Dit heb je nodig

  • bakplaten

Probeer eens een witte pizza! Beleg 'm met ham, spinazie en artisjok.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Verhit een wok zonder olie of boter en laat de spinazie in delen slinken. Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd de mozzarella in plakjes. Laat de artisjok uitlekken en snijd in kwarten.

3

Leg de pizzabodems op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Besmeer de pizzabodems met de ricotta. Verdeel de mozzarella, spinazie en artisjokharten over de pizza’s. Bak de pizza’s ca. 15 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

4

Maak ondertussen de salade. Was de tomaten en halveer ze. Maak de ui schoon en snipper. Meng de tomaat met de ui en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Haal de pizza’s uit de oven en verdeel de gerookte ham in roosjes erover. Serveer de salade erbij.

serveertipHet is ook lekker om de tomatensalade op de pizza te doen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.